lgbdfridas.blogg.se

2016-09-23
16:29:00

"KLUSTER" - Verkstadsveckan (LGBD30)

Jag spenderade Verkstadsveckan i "Tryckverkstaden".

Temat vi tilldelades för perioden var "Kluster", som skulle tolkas och gestaltas.
Jag googlade "kluster" och fick bland annat upp: (astronomisk term) "stjärnhop, galaxhop" och (i vetenskapliga och konstnärliga sammanhang) "anhopning utan mönster eller struktur".
- Det var dessa begreppsförklaringar som jag fastnade för mest och valde att utgå ifrån i mitt projekt under Verkstadsveckan.
 
 
Jag började med att gå ut och fota, med inspiration från temat och utgångspunkt jag valde. 
Det blev en hel del foton, men i slutändan bestämde jag mig för detta. Vi fick i uppgift att välja en bild för vår screentrycksram. Jag valde det här fotot, rasterade det och omvandlade det till bitmap som filformat i gråskala för att kunna använda det till min ram. Fotot blev en bakgrund som jag sedan även ritade på för att få in mitt "rymdtema". När jag belyst ramen med mitt foto och teckning kunde jag börja med mina screentryck. 
 
På topparna längst ned på bilden kan man se resultatet av mitt screentryck. 
 
 
På den gröna och vinröda ser man mitt screentryck. 
 
 
På den svarta t-shirten testade jag en annan teckning, där jag använde mig av en stansning vi gjorde i den förra kursen. Det var kul att få implicera tidigare kunskap och material från en tidigare kurs i den nuvarande/pågående kursen enligt temat och jag blev nöjd med resultatet. 
 
Här har jag använt mitt screentryck på tygbitar, se bilden ovan och även dem nedanför. 
 
 
 
 



 
Jag är väldigt nöjd med resultaten, det var en kul och spännande vecka i Tryckverkstaden. 
Temat "KLUSTER" var inspirerande och ledde till ett tillfredsställande och utvecklande resultat. 
Jag kommer definitivt besöka Tryckverstaden igen för kommande projekt på programmet, vid rätt/passande tillfälle och aplicera den här kunskapen. Hoppas ni ska finna mitt resultat lika spännande och intressant som jag fann processen som ledde till det.